Interieuradvies & ontwerp


Als binnenhuisarchitecte help ik u met het vormgeven van uw woonwensen.

Mijn interieuradviezen en ontwerpen zijn altijd maatwerk. Dat betekent een persoonlijke inrichting die past bij de manier waarop u wilt leven, maar ook bij uw huis.

Met een indeling die uit elke ruimte het beste haalt en zorgt voor zo veel mogelijk
licht, ruimte, rust en woongeluk, maar ook voor duurzaam & praktisch gebruiksgemak.


Het resultaat is pas echt geslaagd

 • als u tevreden om u heen kunt kijken en alles u bevalt,
 • als de indeling ruimtelijk 'klopt',
 • het kleurige gereedschap van de binnenhuisarchitect
 • als het licht mooi valt,
 • als u kunt uitademen en ontspannen,
 • als u uw meest dierbare spullen om u heen heeft,
 • als gasten welkom zijn,
 • als het behagelijk voelt,
 • als het er lekker ruikt,
 • als geluid er aangenaam klinkt,
 • als u zich thuis voelt,
 • en als u zin krijgt om dat te doen wat u gelukkig maakt.


In mijn praktijk maak ik sinds 1992 inrichtings- en (ver)bouwplannen vooral voor woningen en soms voor werkruimtes zoals een fysiotherapie- of verloskundigenpraktijk, een schoonheidssalon of een winkel.

Mijn werk varieert van een kleuradvies of een verlichtingsplan, een ontwerp voor een woonkamer, keuken, badkamer of meubelstuk, tot een compleet nieuw interieur.

Ik vind het fijn om van meet af aan ingeschakeld te worden bij verbouw of nieuwbouw, maar ook een eenmalig advies of hardop meedenken over het bereiken van de gewenste sfeer doe ik graag.

Mijn hulp wordt nogal eens ingeroepen door mensen die ontevreden zijn over de sfeer en uitstraling van hun interieur, maar die absoluut geen idee hebben hoe ze dat aan moeten pakken of bang zijn om verkeerde keuzes te maken. Soms zijn er vragen over de logistiek of de akoestiek waar creatieve oplossingen / aanvullingen nodig zijn.
Ook kom ik tegen dat opdrachtgevers een ideaalplaatje in hun hoofd hebben maar geen mogelijkheden zien om dat om te zetten naar hun eigen situatie. Voor mij is het dan een uitdaging om te onderzoeken wat ontbreekt en een voorstel te doen dat naadloos past bij wat de bewoners eigenlijk écht willen.


Een goede indeling van elke ruimte is voor mij de basis van ieder plan.

Daarbij zoek ik naar niet-alledaagse, mooi-in-de-situatie-passende oplossingen.
Het wordt pas écht een creatieve uitdaging als er ook nog problemen opdoemen zoals te weinig ruimte, te saai of te vol. Dan komt het aan op het benutten van elke centimeter, het laten uitkomen van mooie punten in de ruimte en de kunst van het weglaten door het terugbrengen van dingen tot wat essentieel is.

Mijn startpunt bij een ontwerp is doorgaans wat er al aanwezig is. Mooie en dierbare spullen proberen te behouden door verplaatsen, 'opleuken' of inpassen is vaak de moeite waard. En het is natuurlijk prachtig als met een beperkt budget toch fraaie resultaten behaald worden. Dat kan vaak ook met creatieve oplossingen die niet veel hoeven te kosten maar wel voor een groots effect zorgen. Denk daarbij aan het toepassen van juiste kleuren en verlichting.

Een goed voorstel maken lijkt het meest op het maken van een ingewikkelde puzzel die pas af is als alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen.


PS In 1985 ben ik afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten,
in de studierichting architectonische vormgeving, interieur- en meubelontwerp.

Ik ben als interieurarchitect opgenomen in het architectenregister
onder nummer 4.961101.008

contact