Opruimadvies & hulp

Beste Jacquelien,
Graag wil ik je laten weten hoe blij ik ben met de actie die we 16 augustus ondernomen hebben.
Ik zit nu elke dag in het atelier en geniet van de ruimte en de mooie dingen.
In een nog vrij laatje dicht bij de werktafel heb ik wat schrijfspulletjes gedaan.
Elke ochtend begin ik in het atelier en schrijf ik wat in mijn schriftje.
Ik heb nu alles bij elkaar: Wil ik wat inplakken dan zijn er scharen en er is plakband.
Er zijn potloden, er is inkt, verf, krijt, noem maar op. Dus aan tafel werken met papier is daardoor veel makkelijker geworden. En ook daar geniet ik erg van.
Nadat jij weg bent gegaan heb in het weekend de laatste dingetjes kunnen doen.
Ik heb nog dozen gekocht voor in de kast met dozen (om op de onderste dozen te zetten), dingen weggedaan en gesorteerd.
Toen Jaap thuis kwam uit het buitenland kon hij zijn ogen niet geloven! Hij had er ook wel zin in voor zijn studeerkamer .........
Nogmaals heel hartelijk dank voor jouw ondersteuning en hulp. Niet alleen het resultaat, maar ook de manier waarop we hebben samengewerkt, is/was super.
Als ik aan het atelier denk begin ik te glimmen (ja, nu ook weer...)
Hartelijke groet,
JeanetteDeze prachtige bos lentebloemen heb je echt verdiend, want onze opruimsessies waren erg plezierig en succesvol.
Het meest belangrijke dat je me geleerd hebt is anders te kijken. Ik merk dat ik nu door jouw ogen naar mijn spullen kijk en dan ineens heel goed weet wat ik moet doen.
En... ik ben ook erg blij dat je mijn dochter niet bent! Dat wil zeggen dat ik deze opruimklussen nooit met mijn dochters had willen/kunnen doen want wij zijn niet VRIJ van moeder-dochter-gevoeligheden die door de jaren heen zijn ontstaan. Ik zou me verzet hebben tegen hun (ongetwijfeld goed bedoelde) adviezen en raad, en vooral bang zijn geweest dat ik op mijn onafhankelijkheid had moeten inleveren.
WilJacquelien’s nuchtere ‘buitenstaandersblik’ noodde mij om ook wat afstand te nemen van al die zooi en even los te komen van drempels die me er steeds van hadden weerhouden alleen al een begin te maken met opruimen. Ik kreeg er zelfs plezier in om dozen voller en voller te zien worden met wat nu categorie ‘oud papier’ werd!
De gevoelens van gęne en schaamte, die ik natuurlijk tóch had, verdwenen als vanzelf toen we samen aan de puinruimklus begonnen.
Jacquelien verstaat de kunst je alle ruimte te geven voor ‘even bedenktijd’ of zelf naar een oplossing te zoeken en ondertussen met zachte drang de gang er in te houden. Niet dwingend, maar juist bevrijdend!
(anoniem)Vooruitkijkend naar wat het komende seizoen op de agenda staat besloot ik eens orde op zaken te stellen. Op rustige dagen ruimde ik steeds een deel van mijn huis en tuinkamer op. Wegdoen, ruimte maken, keuzes maken. Niet altijd gemakkelijk, maar ik ben wel blij met de ruimte die nu ontstaat in mijn hoofd, huis en atelier.
Wie me hier goed mee geholpen heeft is Jacquelien van Binnenkant in Zutphen. Met het insturen van het idee van de Ruilmorgen won ik een opruim-interieuradvies en voor de zomer kwam Jacquelien bij me langs.
Ik had eerlijk niet gedacht, dat de niet oordelende maar wel analyserende ogen van een ander voor mij zoveel winst zouden kunnen opleveren. Ik kreeg een paar slimme, heldere opruimtips waar ik het komende jaar mee vooruit kan, omdat ik nu houvast heb.
En van het vooroordeel dat binnenhuisarchitecten vooral bedoeld zijn voor designadepten met een te grote beurs, ben ik ook verlost. Wat een fijne ideeën had Jacquelien, die met een kwartier schuiven al direct groot resultaat lieten zien!
Snak je ook naar nieuwe inspiratie in jouw huis? Kijk eens op www.burobinnenkant.nl en doe de rommeltest. Verhelderend!
AgnesVoor mijn vijftigste verjaardag heb ik Jacquelien's hulp kado gekregen toen ik om "praktische kado's" vroeg.
Het was behalve erg gezellig ook bijzonder vruchtbaar en nu, een half jaar later heb ik er nog steeds plezier van. En dat terwijl ik zelf altijd bezig ben met ideetjes en handige oplossingen.
Maar Jacquelien helpt je knopen doorhakken én leuke oplossingen bedenken. Dus als jij ook jezelf of een ander een geweldig praktisch en sympathiek kado aan de hand wilt doen, denk dan eens aan haar als opruimcoach en binnenhuisarchitect. Het is mij geweldig goed bevallen en mijn omgeving ook! Veel succes!!
Karin

terug

contact